Reklama

Středa 8. května 2024, dnes je Den vítězství, venku je 16.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kdo je kdo v Olomouci

Foto: Facebook

Mgr. Lubomír Krejčíř

*10. 12 1956

Házenkář, poté trenér házené.

Je absolventem Slovanského gymnázia a Fakulty tělesné kultury Univerzity Palackého.

Se sportem začal v Sokolu, s házenou se potkal v devíti letech v Lokomotivě Olomouc. Celou kariéru byl brankářem. Chytal za Lokomotivu či Stavomontáže Olomouc. V roce 1986 už byl hrajícím trenérem Stavomontáží. Hráčskou kariéru ukončil ve 35 letech po těžkém zranění kolena. 

Prosadil se jako trenér házené, úspěchů dosáhl zejména s Dámským házenkářským klubem Zora Olomouc. V týmu trénoval všechny věkové kategorie, od žaček po ženy. Jako hlavní trenér přivedl Hanačky k titulům v letech 2003, 2004 a 2008 a dobrých výsledků společně dosáhli také v evropských pohárech. Od podzimu 2009 působil u dorostenek Zory. S nimi získal neuvěřitelných sedm mistrovských titulů. 

Dlouhé roky působil u národního týmu juniorek, mezi lety 2003 a 2006 vedl i reprezentační tým žen ČR, čtyři roky zastával post asistenta hlavního trenéra. 

Na jaře 2011 pomohl mužům Litovle se záchranou v 1. lize, od nové sezóny vedl Litovel při premiéře v extralize. Z Litovle se vrátil do Zory v roce 2016, aby se opět věnoval talentované mládeži. 

Ze Zory Olomouc odešel definitivně v roce 2020 a nyní úspěšně působí u mužů Tatranu Litovel, který hraje první ligu házené mužů. Letos mu postup do nejvyšší soutěže utekl v baráži.

Pracuje jako vedoucí vychovatel Střední školy technické a obchodní na tř. 17. listopadu v Olomouci.

Je podruhé ženatý (s maminkou házenkářky Michaely Hrbkové) bydlí v Olomouci na Nových Sadech nebo na chalupě ve Zvoli u Zábřeha. Má dceru, vnučku a vnuka.