Reklama

Středa 8. května 2024, dnes je Den vítězství, venku je 12.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kdo je kdo v Olomouci

Foto: FNOL

doc. MUDr. Petr Konečný, Ph.D., MBA

* 27. 6. 1972, Olomouc

Lékař, vědec a pedagog. Od roku 2018 přednosta Ústavu klinické rehabilitace Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého. Primář centra léčebné rehabilitace Nemocnice Agel v Prostějově.

V roce 1996 vystudoval Lékařskou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci. V roce 2011 obhájil doktorát v oboru neurologie na Lékařské fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. O dva roky později získal titul MBA na Central European Management Institute Prague. Roku 2020 se stal docentem v oboru neurologie na Lékařské fakultě Univerzity Palackého v Olomouci.

Po promoci nastoupil do Fakultní nemocnice Olomouc na oddělení rehabilitace na neurologické klinice. V letech 2011 až 2012 zastával post primáře na rehabilitaci nemocnice Milosrdných bratří v Brně. Pracoval rovněž v Mezinárodním centru klinického výzkumu, na Katedře fyzioterapie a rehabilitace Lékařské fakulty Masarykovy univerzity v Brně a na klinice neurologie Lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. V roce 2014 absolvoval stáž v kanadském Calgary na rehabilitačním oddělení v robotické laboratoři Univerzitní Nemocnice Footshill a v roce 2015 v Moskvě.

Ve své profesní a vědecké odbornosti se zaměřuje na kineziologii, fyziatrii, medicínskou rehabilitaci, neurorehabilitaci a myoskeletální medicínu.

Od roku 2013 působí jako primář centra léčebné rehabilitace nemocnice v Prostějově.
V Olomouci provozuje vlastní praxi, má ordinaci rehabilitace a akupunktury FLBR s.r.o, kde se specializuje na manuální medicínu a léčbu bolesti, která zahrnuje komplexní lékařské medicínské vyšetření a terapii léčby převážně poruch pohybové soustavy.

Další významnou činností je jeho pedagogický záběr. Je pedagogem, výzkumníkem na Ústavu klinické rehabilitace Fakulty zdravotnických věd a od roku 2018 je přednostou tohoto ústavu.
Vydal několik článků, odborných statí a knih o rehabilitaci, např. publikaci Fyzikální terapie a diagnostika.

Bydlí v Olomouci, v městské části Slavonín.