Reklama

Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor, venku je 7.5 °C

Kdo je kdo v Olomouci

Foto: Facebook

David Klammert

* 9. 4. 1994, Kroměříž

Reprezentant České republiky v judu, účastník olympijských her, mistr Evropy do 23 let, držitel šesti zlatých medailí z mistrovství republiky.

Je absolventem Střední školy polytechnické v Olomouci. V Praze studuje třetí ročník sportovně kondiční specializace na Vysoké škole Palestra tělesné výchovy a sportu.

David Klammert začínal kariéru v judu v sedmi letech v rodné Kroměříži. Ke sportu ho přivedl tatínek. Ve třinácti přestoupil do JK Olomouc k trenérovi Jiřímu Štěpánovi. V roce 2014 jeho kroky směřovaly do USK Praha. V té době mu zemřel tatínek. Díky sportu dokázal překonat ztrátu obou rodičů. Hodně mu pomohl trenér Marcel Frenštátský.

Momentálně je členem českého reprezentačního týmu, trénuje ho stejný trenér jako Lukáše Krpálka, Petr Lacina. David nastupuje ve střední váze do 90 kg. 

V roce 2015 vybojoval zlato na ME do 23 let. Pravidelně se účastní mistrovství světa a mistrovství Evropy, bojoval také na Olympijských hrách v Tokiu v roce 2021. V roce 2022 získal zlato na turnaji Oceania Open v Perthu. Je šestinásobný mistr republiky v seniorské kategorii. 

Jeho sportovními vzory jsou Jaromír Jágr a Lukáš Krpálek. Žije v Praze. David se zajímá o investování, pravidelně studuje vývoj akcií a kryptoměn. Věnuje se také trénování dětí v rozmezí 6 až 15 let v týmu Judo Elite Praha.