Reklama

Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor, venku je 7.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kdo je kdo v Olomouci

Foto: Jan Procházka

Petra Kamínková

* 19. 1. 1973, Olomouc

Vytrvalostní běžkyně, držitelka více než 40 republikových titulů a téměř stovky medailí z republikových atletických šampionátů.

Je absolventkou Střední průmyslové školy strojní v Olomouci.

Na základní škole začala Petra Kamínková, rodným příjmením Drajzajtlová, s basketbalem, postupně se začala věnovat atletice. Nejdříve běhala střední tratě (800 a 1 500 metrů), časem přešla na delší distance (3 000 m).  V začátcích ji vedli Jindřich Vacík a Libuše Machalická. Jejím mateřským oddílem je AK Olomouc.

Je držitelkou více než 40 republikových titulů z různých vytrvaleckých tratí, celkově má na kontě téměř sto medailí z republikových šampionátů. Jednou se stala mistryní České republiky na trati 1 500 metrů, sedmkrát na trati 5 000 metrů a desetkrát vybojovala titul na dvojnásobné trati, běhu na 10 000 metrů. Má pět halových titulů na 3 000 metrů, tři z půlmaratonu, dva z krosu a dvanáct ze silnice z Běchovic.

Na maratonské trati se pokoušela nominovat na olympijské hry, ale ze zdravotních důvodů se jí to nepodařilo. Je pravidelnou účastnicí Olomouckého 1/2Maratonu, kde se pravidelně umisťuje na předních pozicích mezi českými běžkyněmi. 

Bydlí s manželem na Svatém Kopečku u Olomouce, kde provozují restauraci a penzion U Kameňa. Ráda čte a jezdí na kole.