Reklama

Středa 8. května 2024, dnes je Den vítězství, venku je 11.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kdo je kdo v Olomouci

Václav Jílek

* 16. 5. 1976, Litomyšl

Fotbalový trenér. Mistr ligy se Spartou Praha. Začínal u mládeže Sigmy Olomouc, je hlavním trenérem Sigmy Olomouc.

Vystudoval Fakultu tělesné kultury na Univerzitě Palackého, obor tělesná výchova a dějepis. Učitelství se věnoval šest let.

Trenérskou kariéru započal u olomoucké mládeže a béčka Sigmy Olomouc. Jako asistent trenéra Jaroslava Hřebíka působil v reprezentaci ČR U19 let, se kterou vybojoval stříbrnou medaili na ME v roce 2011. 

S Hřebíkem, tehdy generálním manažerem, ho spojuje také angažmá ve Spartě Praha, kde zastával pozici asistenta trenéra Vítězslava Lavičky. Se Spartou získal svůj jediný titul mistra ligy. V dubnu 2015 byl ze Sparty odvolán a následně trénoval olomouckou mládež. K reprezentaci, tentokrát ČR U21, se vrátil na postu asistenta Vítězslava Lavičky. 

V říjnu 2015 nahradil u A-týmu Sigmy Olomouc odvolaného Leoše Kalvodu. Se Sigmou sestoupil, ale hned za rok se s ní dostal zpět do ligy a také hrál Evropskou ligu proti španělské Seville. O čtyři roky později se již jako hlavní trenér vrátil do Sparty. V únoru 2020 byl ale z Letné odvolán a od léta 2021 opět trénuje SK Sigma Olomouc. 

Se Sigmou skončil na 6. místě Fortuna ligy ročníku 2022/2023. 

S manželkou Veronikou má tři děti, bydlí v Olomouci.