Reklama

Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor, venku je 7.6 °C

Kdo je kdo v Olomouci

Foto: FB

Roman Hubník

* 6. 6. 1984, Vsetín 

Fotbalový obránce, prosadil se v Sigmě Olomouc, Spartě, Plzni i v bundeslize, čtyřnásobný mistr české ligy.

Je absolventem Gymnázia Čajkovského v Olomouci.

S fotbalem začínal v Tatranu Halenkov v rodném Valašsku. Po Vsetínu a Zlínu přešel ve 14 letech do Sigmy Olomouc. V ní to dokopal do A-týmu a juniorských reprezentací, účastnil se MS do 20 let a ME do 21 let. V Sigmě si zahrál i s bráchou Michalem.

Za seniorskou reprezentaci ČR odehrál 30 utkání a dal 3 góly. Hrál na dvou mistrovstvích Evropy, v roce 2012 v Polsku a v roce 2016 ve Francii.

Z olomouckého klubu přestoupil v roce 2007 za 100 milionů Kč do FK Moskva, kde se však i kvůli zranění příliš neprosadil. V roce 2009 hostoval v pražské Spartě a získal s ní titul. Tři úspěšné sezóny strávil v bundesligovém týmu Hertha Berlín. 

V roce 2013 se fotbalista vrátil do české ligy a následovalo sedm let ve Viktorii Plzeň, se kterou slavil tři tituly a zahrál si evropské poháry, včetně Ligy mistrů. Svou profesionální kariéru ukončil po dvouletém působení v Sigmě Olomouc (2020–⁠2022). 

Nyní kope 1. A třídu za Chválkovice. Věnuje se podnikání v oblasti motorek. S předchozí partnerkou má syna Patrika. Se současnou partnerkou Valérií vychovává kromě svého syna i její děti, dceru a syna.