Reklama

Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor, venku je 7.6 °C

Kdo je kdo v Olomouci

Foto: Olomouc.cz

Mgr. Miroslava Ferancová

* 8. října 1967, Olomouc

Politička, právnička, náměstkyně primátora.

Pochází z Velkého Týnce. Po maturitě na Slovanském gymnáziu absolvovala práva na Masarykově univerzitě v Brně. Poté pracovala v manažerských a úřednických profesích, mj. jako vedoucí personálního oddělení Vojenských lesů a statků, manažerka lidských zdrojů na ředitelství České pošty či jako podnikový právník a vedoucí personálního oddělení Olmy. Působila též v právním oddělení prostějovského magistrátu.

V roce 2014 vstupila do hnutí ANO 2011, od téhož roku je olomoucku zastupitelkou. V roce 2020 uspěla v krajských volbách a byla zvolena také zastupitelkou Olomouckého kraje.

Po komunálních volbách na podzim 2022 se stala náměstkyní primátora. Má na starost odbor dopravy a územního rozvoje (vyjma odd. úřad územního plánování), odbor majetkoprávní, oddělení sportu a správy sportovních zařízení. Z příspěvkových organizací poté Hřbitovy města Olomouce a do doby přeměny na akciové společnosti také dvě bytová družstva – Jiráskova a Jižní. Od ledna 2023 je členkou statutárního orgánu ve společnosti AQUAPARK OLOMOUC.

Více jak dvacet let působí také jako přísedící u okresního soudu.

Žije v Olomouci v Hodolanech. Její manžel je Milan Feranec, poslanec Poslanecké sněmovny a olomoucký zastupitel.