Reklama

Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor, venku je 8.4 °C

Kdo je kdo v Olomouci

Foto: Lucie Fabíková

Lucie Fabíková

* 8. 2. 1980, Zlín 

Olomoucká házenkářka, postem střední spojka, reprezentantka České republiky, hráčka nejvyšších soutěží v Norsku a Německu, nositelka dvou titulů mistryně České republiky.

Absolvovala Gymnázium Čajkovského v Olomouci. Během hráčské kariéry vystudovala FTK UP v Olomouci obor tělesná výchova a český jazyk.

S házenou začala v sedmi letech v Olomouci v týmu Zory. S DHK ZORA Olomouc vyhrála tituly v letech 2003 a 2004, následně odešla do norského Bergenu a dva roky hrála v jedné z nejkvalitnějších soutěží světa. 

V letech 2006 až 2010 působila v německé nejvyšší soutěži v celku Thuringer HC. Po návratu z Německa nastupovala opět v týmu DHK ZORA Olomouc. 

Kariéru ukončila kvůli vleklým zdravotním potížím v roce 2013 a hned další rok působila jako asistentka trenéra Jana Bělky u žen Zory. V sezóně 2023–2024 vystřídá u kormidla DHK ZORA Olomouc Libora Malínka a povede tým jako hlavní trenér.

V reprezentaci žen České republiky debutovala v 18 letech a v 83 zápasech nastřílela 264 branek. V roce 2002 byla pilířem týmu, který skončil na mistrovství Evropy osmý. 

Učí na Gymnáziu Čajkovského.

S partnerem mají dvě dcery a bydlí v Olomouci na Nové Ulici.