Reklama

Středa 8. května 2024, dnes je Den vítězství, venku je 16.8 °C

Kdo je kdo v Olomouci

Doc. MUDr. Čestmír Číhalík, CsC.

* 22. 11. 1949, Olomouc



Lékař, internista, specialista v oblasti kardiologie a elektrofyziologie. Bývalý děkan Lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci.

Vystudoval Lékařskou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci.

Po promoci působil od roku 1973 na 1. interní klinice FN Olomouc. Jeho oborem byla kardiologie, speciálně elektrofyziologie srdce. V roce 1986 se stal kandidátem věd a o deset let později v roce 1996 habilitoval v oboru interní medicína. 

Působil jako proděkan a od roku 2000 jako děkan Lékařské fakulty Univerzity Palackého. Z této funkce v roce 2004 odstoupil po aféře s vývozem orchidejí bez potřebného potvrzení z Nového Zélandu. Krátce vedl Kliniku tělovýchovného lékařství a rehabilitace. V letech 2006 až 2010 byl přednostou Interní kliniky Baťovy nemocnice ve Zlíně. Po návratu do Olomouce působí opět na 1. interní klinice kardiologické LF a FN v Olomouci, kde se nadále věnuje elektrofyziologii a výuce v pregraduální i postgraduální oblasti.

Napsal několik publikací zabývajících se interpretací EKG křivky. Publikuje také v botanice. Je členem správní rady Nadačního fondu pro srdce Hané.

Bydlí ve Velké Bystřici.