Reklama

Středa 8. května 2024, dnes je Den vítězství, venku je 9.8 °C

Kdo je kdo v Olomouci

Foto: FB

Mojmír Chytil

* 29. 4. 1999, Skalka u Prostějova 

Fotbalový útočník, reprezentant České republiky.

Na základní školu chodil v Klenovicích na Hané, je absolventem Církevního gymnázia Německého řádu v Olomouci. 

První kontakty s míčem měl na plácku v rodné Skalce. Závodně poté začal hrát v Prostějově, zpočátku na postu obránce. V deseti letech přestoupil do Sigmy, ale až v dorostu se posunul definitivně do útoku. Přes mladý věk už má za sebou dvě těžká zranění a operace kolen. 

V A-týmu Sigmy je její odchovanec od roku 2021, krátce si střihnul půlroční hostování v Pardubicích a po návratu se stal nepostradatelným stabilním členem útočné vozby Hanáků. Po skončení jarní části sezóny míří z Hané do pražské Slavie. 

„Moja“ vyniká skvělým krytím míče, dobrým zakončením. Trenér Jílek oceňuje jeho morální vlastnosti a schopnost odevzdat se pro potřeby mančaftu. 

Fotbalový útočník SK Sigma Olomouc se nedávno prosadil i v reprezentaci, když dal při svém debutu tři branky na domácím Andrově stadionu v přátelském utkání proti Faerským ostrovům. Za reprezentaci zatím odehrál 6 utkání a vsítil 4 branky, naposledy se trefil v přípravném utkání v Černé Hoře.

Fandí španělskému týmu FC Barcelona, rád by si zahrál na stadionu Borussie Dortmund a milánském San Siru. Na serveru www.transfermarkt.com má nyní cenu 1,5 mil. EUR.