Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 3.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Příběh Jana Kollera, Dealeři z Tramtarie i horor

DNEŠEK

15.8.2022

Jan Procházka

Je tu nový týden. Jaké bude pondělí?

19:00 / Dealeři / Konvikt
20:00 / Men / Telegraph
20:00 / Jan Koller: Příběh obyčejného kluka / kino Metropol

Narozeniny dnes slaví skladatel Petr Kofroň (*1955), herec Jan Kraus (*1953), herečka Jennifer Lawrence (*1990), herec Ben Affleck (*1972), britská krílovská princezna Anne Mountbatten-Windsor (*1950) a bubeník Tommy Aldridge (*1950).

Svátek má Hana

Dnešní den si můžete zpříjemnit třeba na divadelním představení. Tramtarie uvede v 19 hodin absurdní komedii Dealeři. Co všechno můžeme vůbec prodávat, kupovat a po čem toužit? Tak na tohle by měla odpovědět směsice příběhů plná nečekaných zvratů a nekorektního humoru. I když se může na první pohled zdát, že mafián, vyhořelý komik, profesorka filozofie, učitelka na lyžařském výcviku, mladá dealerka a parta indiánů nemůžou jít tak úplně dohromady, komedie Divadla Tramtarie je všechny svede na jedno jeviště. Přijďte se přesvědčit dnes na parkán Konviktu, kde pokračuje festival Olomoucké (nejen) shakespearovské léto.

Příběh Jana Kollera se řadí mezi světový unikát. Spousty prestižních zahraničních serverů se mu v minulosti věnovalo a shodli se na tom, že story “Českého Honzy“ je skutečnou pohádkou, která je asi už navždy nenapodobitelná. Sympatický obr totiž celé dětství, mládí a začátek plnoletosti nastupoval za amatérské kluby na vesnické úrovni. A dotáhl to až na fotbalový vrchol. Dokumentární snímek o fenomenálním fotbalistovi dnes promítá Metropol.

"Harper odjíždí na malebný anglický venkov odpočinout si a srovnat si myšlenky po nedávné tragédii v osobním životě. Okolní příroda však působí značně zneklidňujícím dojmem a Harper má neodbytný pocit, že ji kdosi či cosi zpoza stromů sleduje. Co nejdříve vypadá jako plíživý děs, se brzy promění v opravdovou noční můru..." Tak zní anotace ke snímku Men, v němž se vizionářský režisér Alex Garland ve své horečnaté vizi vydává do nejtemnějších zákoutí lidské mysli a přichází s originálním mysteriózním hororem plným hutné atmosféry a neotřelých režijních nápadů. Dnes večer v Telegraphu.

Mějte krásný den!