Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 6.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Beerfest bude! V červenci přijedou No Name a Patejdl

BEERFEST

18.5.2021

Jan Procházka

Milovníci piva letos nakonec o svůj oblíbený svátek nepřijdou. Beerfest se na tradičním místě v Korunní pevnůstce přece jen uskuteční, byť jen jako jednodenní. Zapište si do kalendáře pátek 2. července. K dobrému pivu zahraje festivalová stálice No Name, s kapelou přijede i Vašo Patejdl.

"Váhali jsme, jestli festival letos udělat. Ne, že bychom nechtěli, ale informace od vlády jsou chaotické a dlouho nikdo nebyl schopen říct, zda větší akce bude nebo nebude možno letos dělat," vysvětluje pořadatel Pavel Spálený. Nakonec ale vlna rozvolňování umožní tradiční svátek piva uspořádat. "Jsme rádi, že nakonec budeme mít jen roční, ne dvouletou pauzu. A věřím, že i když jsme vzhledem k okolnostem museli z třídenního festivalu udělat jen jednodenní, že si ho všichni užijeme," doufá Spálený.

Na místě budou dodržena všechna aktuálně platná hygienická nařízení, pořadatelé počítají i se zajištěním místa, kde by si návštěvníci mohli před vstupem do areálu nechat provést rychlý antigenní test.

Chybět nebude ani Vašo Patejdl s kapelou.

Foto: Jan Procházka

"Co se týče programu, je to stále v jednání, už teď ale mohu potvrdit, že ze Slovenska přijedou No Name, z čehož máme obrovskou radost, oni k festivalu prostě patří a je to symbolické, že i letos pro nás zahrají. A další host bude taky ze Slovenska. Vašo Patejdl s kapelou zahraje hity z éry Elánu i svoje vlastní. Už jsme ho tu také před několika lety měli a určitě to bude úspěch," myslí si Pavel Spálený.

Návštěvníci se mohou těšit i na pestrou nabídku piva. "Jednáme opět se zajímavými minipivovary, ale i s těmi velkými. Věřím, že i tady se nám vrátí spousta stálic, jejichž produkty tu mají spoustu fanoušků," uzavírá Pavel Spálený.

I letos je náš portál Olomouc.cz hrdým generálním partnerem festivalu. A tradičně vás tak budeme o veškerém děním okolo něj poctivě informovat. Těšíme se!