Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Záložník Petr Ševčík se v Opavě vyhrál a chce do kádru Sigmy

Sport

15.1.2015

Autor: Radek Heloňa

Sigma Olomouc se chystá na jarní boje o první ligu. Hráči absolvují nepopulární zimní přípravu a během ní už hrají zápasy zimní Tipsort ligy. Do kádru áčka pro jaro se snaží proniknout i mladí odchovanci Sigmy. Záložník Petr Ševčík (narozený 4.5. 1994) byl na podzim na hostování v Opavě, kde se mu dařilo. Nyní bude hráč reprezentační dvacítky bojovat o jeden ze tří postů v záloze. A jak si přestavuje odchovanec Hanáků svoje fotbalové jaro? "Pro mě je priorita zůstat v Sigmě. Každý je nyní na stejné startovní čáře a musí si důvěru trenéra vysloužit svými výkony," říká v rozhovoru Petr Ševčík.

Petře, jak jste viděl zápas se Zlínem?
Zaspali jsme začátek zápasu, od kterého se to odvíjelo. Zlín si vytvořil tlak a hodně rychle vedl. Kluci se pak z toho nemohli vyhrabat. Ve druhé půli se to srovnalo, více jsme drželi balón a v jejich obraně se tvořily díry, do kterých jsme se snažili dostat. Takhle to chceme hrát, škoda, že jsme nepřidali třetí branku, šance tam určitě byly.

I proti Brnu jste byl v té druhé půlce, která dala dva góly, dnes zase. Je to náhoda?
Já myslím, že z toho nelze nic vyvozovat. Máme před zápasy ještě tréninky, řekl bych, že hodně těžké. Takže to není tak fotbalové, jak by asi trenér chtěl. Snad to časem ustoupí a výkony budou lepší.

Jak vidíte svoje šance dostat se do kádru pro jaro?
Pro mě je priorita zůstat v Sigmě. Každý je nyní na stejné startovní čáře a musí si důvěru trenéra vysloužit svými výkony.

Jak hodnotíte podzim v Opavě, kde jste hostoval?
Vyšel mi fantasticky. Dal jsem v prvních třech utkání góly, pak už mi to tam tak nepadalo, ale v základní sestavě jsem hrál pořád a vytížený jsem byl maximálně. Takže jsem byl hodně spokojený.

Na jakém postu vy osobně se vidíte? Pod hrotem nebo v záložní trochu defenzivnější pozici? V záloze Sigmy je velká konkurence...
Konkurence je obrovská. Většinou hrávám pod hrotem tu desítku, jak se říká, ale jde o to, abych se dostal do kádru a pak se uvidí, na jaké pozici budu hrát. Samozřejmě si nebudu vybírat. Jsem domluven s panem Minářem, že kdybych tu měl být na lavičce, tak by mě možná pustil ještě na jaro do Opavy, ale rád bych už byl tady, abych se zabydlel v kádru, pomohl postupu a těšil se jako všichni na ligu.

Jak zvládáte přípravu v áčku? Je to náročnější?
Je to podobné, musíme naběhat, naposilovat pro jaro i celou sezónu. Samozřejmě, že v chlapech jsou ty objemy větší, ale dá se to zvládnout.

Má trenér Kalvoda v té přípravě nějaká specifika, kterými vás překvapil?
Má ty svoje oblíbené mosty, které běháme směrem na Poděbrady. Včera jsme to běželi osmkrát, je to něco přes kilometr. Není to sranda...

Jaké je to běžet poosmé stejnou trasu?
No, je to hrůza (smích). To už člověk jde na krev, jenom se těší, až bude v kabině a ve sprše. Je to už jen o vůli u všech...(smích).

Jste v reprezentační dvacítce. Pokukujete ve skrytu duše ještě po Euru 21, které se bude hrát i v Olomouci v červnu, nebo už tam nevidíte šanci?
Určitě bych se tam chtěl dostat, není to tak, že by to vůbec nešlo, ale konkurence tam je určitě ještě větší než v Sigmě, přece jen si trenér vybírá hráče z více týmů. Uvidíme, jaké bude jaro, nevzdávám to.

Radek Heloňasport@olomouc.cz

Reklama

Divadlo na Šantovce

Katalog firem » Kultura a umění » Divadla

Divadlo nabízí pestrý kulturní program, kdy na prknech, co znamenají svět přímo v Olomouci vítáme přední herce české divadelní scény. V našem programu nechybí pestrý program pro děti. ...