Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: balony nad Olomoucí, letní Flora i Přízrak z temné věže

Tipy a názory

18.8.2017

Autor: Barbora Mrkvová

Pracovní týden se schýlil ke konci a před námi je zasloužené volno. Kde všude si můžete dlouho očekávaný víkend užít? Program je vskutku nabitý a na své si přijde každý. Chystá se například balonová fiesta, Filmový festival Kralinale, Přízrak z temné věže na hradu Sovinec a v plném proudu je i mezinárodní květinová výstava Flora Olomouc - Letní etapa.

Balóny nad Olomoucí Balóny nad Olomoucí Foto: Jan Procházka

Pátek

MFF Kralinale / Sklub
Flora Olomouc - LETNÍ ETAPA / Výstaviště Flora
BALONY NAD BOUZOVEM A OLOMOUCÍ 2017 / Bouzov, Olomouc

18:00 / Pán prstenů maraton / Kino Metropol
19:00 / Vysavač - ONE MAN SHOW Bohumila Klepla / Hrad Šternberk
22:00 / Djs Capella / Pepis / Shefa / Padosh / Kobylka / Belmondo

Sobota

Přízrak z temné věže / Hrad Sovinec
MFF Kralinale / Sklub
Flora Olomouc - LETNÍ ETAPA / Výstaviště Flora
BALONY NAD BOUZOVEM A OLOMOUCÍ 2017 / Bouzov, Olomouc

09:00 / IV. Svatokopecký okruh - vzpomínkové setkání historických automobilů a motocyklů / Olomouc
10:00 / VÍKEND REKORDŮ / Zoo Olomouc
10:00 / Kolečko Kapp / Náměšť na Hané
13:00 / Saturday BLIND Fever / Doe's Barber Shop
19:08 / GENTLEMAN´S NIGHT / Restaurant Konvikt

Neděle

Přízrak z temné věže / Hrad Sovinec
MFF Kralinale / Sklub
Flora Olomouc - LETNÍ ETAPA / Výstaviště Flora 
BALONY NAD BOUZOVEM A OLOMOUCÍ 2017 / Bouzov, Olomouc

09:00 / Metro Brunch / U Bartolů
16:00 / Rovina na promenádě / Smetanovy sady

Od pátku do neděle si můžete vychutnat expozici Flora Olomouc - LETNÍ ETAPA. Mezinárodní květinová výstava a zahradnický veletrh slibují záplavu pestrobarevných květů vrcholícího léta i řadu dalších atraktivních lákadel. Návštěvníkům vedle dvou témat hlavní expozice nabídne i oslnivou přehlídku Vyznání růžím, unikátní výstavu terakotové armády prvního čínského císaře či stále oblíbenější večerní prohlídku. Bohatý doprovodný program naservíruje zejména mladším návštěvníkům hvězdy hollywoodské talentové soutěže a všem osvědčené tváře v podobě Karla Kahovce či Daniely Šinkorové.

Mezinárodní filmový festival Kralinale v Olomouci začíná prvním ročníkem, který přinese divákovi dvanáct pečlivě vybraných filmů. Všechny snímky korespondují s podtitulem festivalu: Příběhy bez hranic – možnost volby! Krom filmového promítání si vychutnáte také na zajímavý doprovodný program. 

Sedmnáctý ročník Balonů nad Bouzovem a Olomoucí je tady! Letos se můžete těšit na téměř třicet horkovzdušných balonů, zahajovací let nad Olomoucí, dále je pro tři z vás možnost, ve slosování parkovacích lístků, vyhrát let balónem přímo v den akce. V sobotu večer bude probíhat večerní svícení balónů a jako každoročně je pro zajištěn bohatý doprovodný program. Kompletní časový harmonogram události naleznete v našem Kalendáři akcí.

Hrad Sovinec láká v sobotu i v neděli na jedinečnou akci Přízrak z temné věže. Užijete si šermířské představení, pověsti a příběhy ze života Karla IV., dozvíte se, jak to vypadalo při námluvách na středověkém hradě a chybět nebude ani napínavý večerní program zakončený ohňovou show.

Jedinečný filmový noční maraton, trilogie filmů Pán prstenů - podle předlohy Johna Ronalda Reuela Tolkiena, se chystá v pátek kině Metropol. Závěrečná část Třetího věku Středozemě se vám odehraje před očima v průběhu jedné noci, na kterou nezapomenete. Promítat se bude prodloužená Blu-ray verze filmů v originálním znění s titulky, takže uvidíte navíc téměř 185 minut. Bohumil Klepl v jedinečné komediální ONE MAN SHOW o zamilovaném uklízeči z nákupního centra. Máte chuť nechat si vysát každodenní starosti z hlavy? Přijďte se podívat na tuto romantickou komedii plnou vtipných eskapád, neuvěřitelných hrdinských kousků, trapných nárazů na držku a snění. Od sedmi hodin na hradě Šternberk. Náramně si užít noc a trošku upustit páru můžete v klubu Belmondo, kde je na programu další Dj´s Capella mejdan.

V sobotu si vychutnáte IV. SVATOKOPECKÝ OKRUH. Vzpomínkové setkání historických automobilů a motocyklů začíná v devět hodin ve Veteran Areně. Předposlední víkend v srpnu je v zoologické zahradě ve znamení rekordů. Chybět nebude ani bohatým doprovodným programem pro celou rodinu. Přijďte  prožít nejzajímavější pivní závod na Hané - Kolečko Kapp! Pivní účastníci s kolečky odstartují v 10:00 a čeká je deseti kilometrová trať, po které musí absolvovat čtyři stanoviště a kde musí vypít celkově šestnáct piv. Po celý den bude hrát DJ Kolečko a můžete ochutnávat piva z Pivovaru Jadrníček a Minipivovaru Košíř, a k tomu budou dobroty z udírny. Po doběhnutí všech týmů bude vyhlášení vítěze, rozdání cen a vyhlášení nejoriginálněji ozdobeného týmu. V Doe's Barber Shop se chystá Saturday BLIND Fever. Můžete se těšit na luxusní whisky a také na motorky Triumph Olomouc. A aby tohle všechno dávalo smysl, výtěžek z této akce půjde díky Tomáši Helískovi celý pro TyfloCentrum Olomouc pro nevidomé a slabozraké.

Krásný víkend všem! 

Autor článkuBarbora Mrkvovámrkvova@olomouc.cz

Barbora Mrkvová