Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tomáš Chorý je v širší nominaci ČR U21 pro ME v Polsku

Sport

26.5.2017

Autor: rhe

Reprezentaci do 21 let čeká závěrečné soustředění před mistrovstvím Evropy. Trenéři Vítězslav Lavička a Václav Jílek do týmu pro rakouský tréninkový kemp povolali i útočníka SK Sigma Olomouc Tomáše Chorého (1995). Do ČR U20 byl navíc nominován další útočník modrobílých Jakub Yunis (1996).

Tomáš Chorý má velkou šanci probojovat se na ME U21, kde bude jako asistent působit i trenér Václav Jílek. Tomáš Chorý má velkou šanci probojovat se na ME U21, kde bude jako asistent působit i trenér Václav Jílek. Foto: Jan Procházka

Na soustředění reprezentace ČRU21 vyrazí 2. června, týká se to také trenéra SK Sigma Olomouc Václava Jílka, který u jedenadvacítky působí na postu asistenta. V nominaci je také záložník Petr Ševčík, odchovanec SK Sigma, nyní působící v Liberci. Konečnou nominaci pro mistrovství Evropy, které se bude hrát od 16. do 30. června 2017 v Polsku, oznámí Vítězslav Lavička na soustředění v Rakousku 6. června 2017. Z Rakouska se jeho tým vrátí v pátek 9. června, před evropským šampionátem se sejde ve středu 14. června. Na turnaji se český celek ve skupině utká s Německem (18. 6. od 18:00), s Itálií (21. 6. od 18:00) a s Dánskem (24. 6. od 20:45). Všechny zápasy bude hrát v Tychách.
Ve výběru pro soustředění od 2. do 9. června v Kaprunu je mimo jiné i útočník Tomáš Chorý, který 16 góly pomohl druholigové Olomouci k návratu do nejvyšší soutěže.
Jak vidí svoje šance probojovat se na ME Tomáš Chorý? "Bude to pro mě hodně těžké, jsou tam hráči za zahraničí i z ligy. Patrik Schick září v Itálii a u nás jsou ještě Juliš a Pulkrab ve Spartě, je tam Mihálik z Jablonce. Já si myslím, že když budu takto pokračovat, tak bych se mohl do širšího kádru protlačit, ale nějak na to nemyslím, hlavně chci dostat Sigmu zpátky do ligy," říkal před nedávnem rodák z Citova. Šance se zvyšují, Pulkrab je zraněn a Mihálik v nominaci není.
Sigmu tedy Tomáš Chorý do ligy pomohl vrátit, takže nyní bude mít šanci splnit si i druhý sen. "Choras" nebo "Čoro" věří, že by na ME mohl pomoci i jeho styl hry. "Myslím si, že ano. Soupeři jsou strašně těžcí a mohl bych tam dostat šanci, kdyby se třeba v utkání zrovna prohrávalo, což nechci vůbec přivolávat. Ale v ten moment bych mohl být platný, abych to podržel, vyhrál souboj, abychom dotáhli skóre, ale to samozřejmě bude o trenérech, jak to zvolí," dodal šestnáctigólový střelec.
Jak hodnotil výkonnost Tomáše Chorého trenér Sigmy a asistent ČRU21 Václav Jílek?
"Cením si komplexnosti toho hráče. Vzhledem k výšce Tomáše by si každý řekl, že to bude hráč, který je výborný zády k brance a ve vápně. On však má navíc velmi slušnou kopací techniku, pracuje perfektně pro mužstvo v defenzivě v první presinkové fázi. Tam udělá velký kus práce. V ofenzivě umí situaci rozběhnout, zvýhodnit spoluhráče. Komplexnost z něj dělá kvalitního hráče, k tomu je tu ta jeho postava, která je pro každého obránce nepříjemná. V posledních kolech je produktivní, myslím si, že je srovnatelný s ligovými hráči. Pro nás velmi důležitý hráč, nejen sportovně, ale i po lidské stránce do kabiny, protože je to výborný kluk, budoucnost má před sebou," řekl k formě Tomáše Chorého jeho trenér Václav Jílek.
NOMINACE ČRU21



Jakub Yunis byl nominován k reprezentačnímu přípravnému utkání ČRU20 s Kyprem. Jakub Yunis byl nominován k reprezentačnímu přípravnému utkání ČRU20 s Kyprem. Foto: Jan Procházka

Yunis nominován do dvacítky

Týmu SK Sigma Olomouc končí v neděli sezona, ale útočník Jakub Yunis (1996) bude mít dovolenou o něco kratší. Jakub je v nominaci české reprezentaci U20 vedeného Karlem Krejčím k přípravnému utkání proti Kypru, hrát se bude 1. června v Praze.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip