Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 8.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Plíšková utekla na ITS CUPu Muchové z mečbolu

Sport

21.7.2017

Autor: rhe

Tenisový ITS CUP pokračoval ve čtvrtek 2. kolem, které přineslo olomouckému publiku fantastickou podívanou. Zápas neuvěřitelných zvratů přinesl duel jedničky turnaje Kristýny Plíškové s domácí Karolínou Muchovou, který dokázala vybojovat favoritka Plíšková. Do čtvrtfinále jdou i další české hráčky, Denisa Allertová, Jesika Malečková i Lucie Hradecká, která musela ve velkém vedru také do tří setů proti další české hráčce Zarycké.

Parádní tenis a neuvěřitelné drama předvedli na centru kurtu OMEGA CENTRA SPORTU a ZDRAVÍ Kristýna Plíšková s Karolínou Muchovou. Parádní tenis a neuvěřitelné drama předvedli na centru kurtu OMEGA CENTRA SPORTU a ZDRAVÍ Kristýna Plíšková s Karolínou Muchovou. Foto: www.itscup.cz

Zápasem dne byl souboj nasazené jedničky turnaje, světové 41. hráčky Kristýny Plíškové s olomouckou rodačkou Karolínou Muchovou.
Plíšková si v prvním setu pohodlně pohlídala výhodu jediného brejku a došla v něm k vítězství 6:4. Druhá sada však byla o něčem jiném. Muchová dokázala 41. hráčce světa prolomit hned první servis a držela vedení. Plíšková se koncentrovanou hrou dokázala znovu probít k výhodě brejku a za stavu 5:4 40:30 při svém podání byla jediný míček od ukončení zápasu. V tu chvíli by si málo kdo vsadil na to, že zápas bude trvat ještě více než hodinu.
Muchová však stržena obrovskou podporou místních fanoušků utekla z mečbolu, vzala Plíškové podání a dokonalý obrat druhé sady završila ziskem potřebných dvou gemů v řadě, a zvítězila tak 7:5. Srovnala stav zápasu na 1:1.
Zápas se přelil do třetího setu a drama zdaleka nekončilo. Za stavu 4:3 šla s výhodou brejku znovu servírovat Plíšková, z Muchové však byla cítit obrovská motivace, znovu za to vzala a otočila na 4:5. Plíšková se pak při svém podání dostala do neuvěřitelně svízelné situace, skvěle hrající Karolína Muchová totiž za stavu 4:5 a 15:40 měla na své raketě dva mečboly a možnost velkého vítězství před domácím publikem.
Nebyl by to ale ITS CUP, kdyby šly věci podle představ. Plíšková ukázala svou velikost, srovnala na shodu, a i přes možnost třetího mečbolu pro soupeřku nakonec úspěšně dopodávala. To Karolínu Muchovou zlomilo a v následujícím gemu neudržela servis. Závěrečný gem ukončila Plíšková čistou hrou, a tak jde po výsledku 6:4, 5:7, 7:5 dál turnajová jednička.

Zkušená fedcupová reprezentantka Lucie Hradecká si musela postup do čtvrtfinále proti další české hráčce Anastasii Zarycké vybojovat. Nyní se utká s fedcupovou spoluhráčkou Denisou Allertovou. Zkušená fedcupová reprezentantka Lucie Hradecká si musela postup do čtvrtfinále proti další české hráčce Anastasii Zarycké vybojovat. Nyní se utká s fedcupovou spoluhráčkou Denisou Allertovou. Foto: www.itscup.cz

I další české hráčky z řad favoritek musely o postup tvrdě bojovat. V dalším ze série soubojů českých hráček na sebe narazily Lucie Hradecká a Anastasia Zarycká. Lepší start měla mladší ze soupeřek, Hradecká však brzy zahřála motory a z 0:2 otočila v první sadě na 5:2. Anastasia Zarycká však nevypustila jediný míček, a ještě v prvním setu si vynutila tiebreak. V něm se však projevily zkušenosti a rozvaha Hradecké, která si dokráčela k zisku první sady.
Druhý set však již byl k údivu publika v režii Zarycké, nejdříve si sice ztratila podání na 1:2, pak ale pěti uhranými gemy v řadě dokázala otočit. O třetí sadu se bojovalo do samého konce, nakonec však měla pevnější nervy znovu Hradecká a po výsledku 7:5 si zahraje čtvrtfinále.
V něm se utká s Denisou Allertovou, která si postup musela vybojovat proti další z nadějí domácí ITS Tennis Academy Anna Morginové. Tento zápas patřil k dalším ze série těch delších. Obě hráčky poměrně slušně returnovaly, a tak byli přihlížející svědky velkého množství brejků. Po smírném rozdělení prvních dvou setů nakonec i tento vyrovnaný duel dospěl do třetí sady.
Podpora diváků byla rozložená na obě strany, za stavu 3:3 v rozhodujícím setu se však na tribuně objevila Kristýna Plíšková s trenérem Martinem Fassatim a směrem k Denise pronesli několik povzbudivých slov. Jako by toto popostrčení Allertová potřebovala, od této chvíle už neztratila ani hru a postoupila do čtvrtfinále, kde narazí v pikantním souboji na Lucii Hradeckou.
Velké drama nabídl také souběžně hraný zápas nejvýše postavené Slovenky na turnaji Anny Karolíny Schmiedlové s českou bojovnicí Jesikou Malečkovou. Celý duel byl jako na houpačce, hráčky se střídaly ve vedení a krásné údery prolínaly zbytečné výhozy. V rozhodující třetí sadě však zabrala česká hráčka a po výsledku 6:4, 5:7, 6:3 visí na tabuli s čtvrtfinálovým pavoukem jméno Jesika Malečková.
Do čtvrtfinále postupují také Slovenka Hončová, Američanka Peraová, Holanďanka Hogenkampová a švédská hráčka Petersonová.
v pátek 21.07. 2017 je však na sledu další porce kvalitního tenisu a vy můžete být u toho v OMEGA CENTRU SPORTU A ZDRAVÍ. Na pořadu jsou čtvrtfinálové zápasy dvouhry a semifinále čtyřhry. Časový rozpis může být ovlivněn počasím, sledujte web turnaje.

Výsledky ITS CUPu

Dvouhra - 2. kolo

Hradecká (5-ČR) - Zarycká (ČR) 7-6(6) 2-6 7-5

Kr. Plíšková (1-ČR) - Muchová (ČR) 6-4 5-7 7-5

Allertová (3-ČR) - Morginová (Rus.) 7-5 3-6 6-3

Malečková (ČR) - A. Schmiedlová (8-SR) 6-4 5-7 6-3

Hogenkampová (2-Niz.) - Schaederová (Něm.) 6-4 6-3

Petersonová (6-Švéd.) - Anas. Pribylovová (Rus.) 6-0 6-3

Peraová (USA) - Hesseová (7-Fr.) 6-2 6-2

Hončová (SR) - Pieriová (It.) 4-6 6-1 6-3

Čtyřhra - čtvrtfinále

Hogenkampová/Muchová (Niz./ČR) - Laineová/Santamariaová (Fin./USA) 6-4 7-6(5)

Korašviliová/Marfutinová (4-Ukr./Rus.) - Munteanová/Zarycká (Fr./ČR) 7-6(3) 1-6 10-5

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941