Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Plavecký bazén se přes léto dočkal opravených šaten i vstupu

Zprávy z regionu

25.9.2017

Autor: jap

Nový vstup do vestibulu plaveckého stadionu, moderní prostory šaten i rekonstruované sociální zázemí vestibulu využijí návštěvníci krytého areálu plaveckého stadionu. Náročnými opravami prošly prostory během letních prázdnin.

Šatny prošly rekonstrukcí. Mimo jiné dostaly novou protiskluzovou podlahu. Šatny prošly rekonstrukcí. Mimo jiné dostaly novou protiskluzovou podlahu. Foto: Jan Procházka

Plavecký bazén patří mezi vůbec nejvytíženější sportovně relaxační zařízení ve městě. Ročně odbaví na tři sta tisíc návštěvníků. Ti všichni musejí projít šatnami, proto jsou na ně vyžadovány vysoké nároky na hygienu i technický stav. "Opravili jsme pánské i dámské šatny, a to včetně společných. Návštěvníci ocení i nový protiskluzový povrch. Měnily se také rozvody a vzduchotechnika," popsala Malgorzata Rapa-Katbeh, ředitelka městské akciové společnosti Olterm, která bazén provozuje. Úpravy šaten esteticky navazují na vstupní vestibul. I ten se dočkal drobných změn. Zmizel starý vstup, nahradily ho moderní prosklené dveře na fotobuňku."Naším cílem bylo uskutečnit veškeré vnitřní úpravy do září, což se podařilo a krytý bazén opět plně slouží veřejnosti i sportovním klubům," doplnila Rapa-Katbeh.

Další plánované opravy promění v budoucnu olomoucký plavecký stadion v moderní areál pro pořádání mistrovství v plaveckých závodech. Jednou z hlavních priorit připravované modernizace je to, aby stadion odpovídal pravidlům Mezinárodní plavecké federace. "Společně s akciovou společností Olterm, která areál provozuje, jsme již udělali první krok a zadali výběrové řízení na zpracování projektové dokumentace na rekonstrukci bazénového tělesa a zázemí krytého bazénu," zdůraznil primátor Antonín Staněk. Podle něj je také otevřena cesta k rozšíření areálu a jeho propojení se zimním stadionem. Město totiž už příští rok získá klíčové pozemky na rozhraní obou areálů.

jap

Reklama

SPEA Olomouc, s.r.o.

Katalog firem » Zdravotnictví

Naše zdravotnické zařízení Vám nabízí komplexní zdravotní péči od chvíle, kdy Vás přivezou z porodnice, až do konce Vašeho života, včetně péče stomatologické. Protože v našem zdra...