Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 16.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

O životě a hledání s puncem severu a devadesátek. Divadlo na cucky uvede novou inscenaci

Kultura

27.4.2017

Autor: bam

Divadlo na cucky odehraje druhou premiéru letošní sezóny. Zatímco se poslední titul MATE věnoval cestě dvou mladíků za vysokoškolským diplomem, hrdina nové inscenace před studiem upřednostní školu života. Dramatizace populárního románu norského spisovatele Elenda Loeho, Naivní. Super, nese jméno Ole je frajer a na divadelním jevišti se představí příští čtvrtek.

Foto: Ondřej Komárek

Diváci se spolu s pětadvacetiletým mladíkem z Osla vydají hledat ztracený směr v dnešním komplikovaném světě a pokusí se prostřednictvím jednoduchých úvah zodpovědět řadu složitých otázek týkajících se světa kolem, vztahu k druhým lidem i vůči sobě samotnému.

Románová předloha norského autora Erlenda Loeho s názvem Naivní. Super se stala po svém vydání v devadesátých letech klíčovým dílem v té době vznikajícího literárního směru "nový naivismus". Loeho román nese všechny jeho základní atributy, jimiž jsou především ironie, nadhled, jemný humor a jednoduchý jazyk. Autor se dále věnuje filmovým scénářům a tvorbě pro děti a je držitelem řady prestižních literárních ocenění, relativně velké oblibě se navíc těší i u českých čtenářů.

"Titul jsme zvolili proto, že otevírá témata mladých lidí, vysokoškoláků a ostatně všech těch, kteří se někdy cítili na dně a potřebovali si složit svůj svět úplně od začátku," uvedla Barbora Schneiderová, autorka dramatizace původní románové předlohy a dramaturgyně inscenace. "S obdobnými pocity se jistě dokáže spousta lidí ztotožnit, a právě proto bude zajímavé sledovat, jak svou situaci za doprovodu devadesátkových hitů řeší právě Ole z Osla," dodala Schneiderová.

Vedle Schneiderové, která se již v Divadle na cucky podílela na vzniku řady titulů, se v roli hostující režisérky představí Zuzana Burianová, která kromě dlouhodobé autorské spolupráce s Divadlem J. K. Tyla v Plzni hostovala například i v pražském Divadle na Vinohradech.

Ústřední postavu v inscenaci ztvární absolvent DAMU Michal Lurie, dále se diváci mohou těšit na Michala Necpála, taktéž absolventa DAMU, a členku domácího souboru, Simonu Vičarovou.

Premiéra chystané novinky proběhne ve čtvrtek 4. května od 19.30 v Divadle na cucky. Bude se jednat pravděpodobně o poslední premiéru domácího souboru v prostorách na Wurmově 7, jelikož se divadlo od září 2017 přesune na Dolní náměstí. Vstupenky za 150 a 100 Kč si mohou diváci rezervovat na webu www.divadlonacucky.cz.

bam

Reklama

AUTOVRAKOVIŠTĚ MORAVA

Katalog firem » Auto - moto » Autovrakoviště

Provádíme ekologickou likvidaci vozidel zdarma. Pro likvidaci vozů a autovraků jsme certifikování společností CALLPARs System. Náš pneuservis nabízí výměnu pneumatik, montáž a demontáž ko...