Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Nadace Bezpečná Olomouc hodlá ocenit hrdinský čin

Zprávy z regionu

16.5.2017

Autor: red

Nadace Bezpečná Olomouc se momentálně zaměřuje na ocenění těch, kteří svými činy přispěli k záchraně života, zdraví či majetku. Onen hrdina musí být spojen s Olomoucí, nebo se hrdinský čin musel uskutečnit v Olomouci či v okolí.

Nominována byla Mirka Plchová. Ta si během závodu Bobr cup v místě, kde se sjíždělo do brodu, všimla, že závodník před ní nevycvakl nohu z pedálu. Převrátil se a spadl do vody. Při pádu se udeřil do hlavy a zůstal ležet v bezvědomí pod hladinou. Šlo o vteřiny, kdyby tam nebyla, tak by se nejspíše utopil, protože pořadatelé byli daleko. Seskočila z kola, vrhla se do vody a muže vytáhla. Přitom měla dobře rozjetý závod, její štafeta bojovala o druhé místo a byla blízko cíle. V ten okamžik o závodě a o umístění nepřemýšlela, položila kolo a běžela pomoci topícímu se závodníkovi.

Druhou nominovanou je Michaela Štěpánková. Při cestě ze školy byl jeden z žáků základní školy sražen autem. Očitým svědkem této nehody byla právě žákyně devátého ročníku Michaela Štěpánková. Sice nebyla první, která k nehodě přispěchala, ale začala hned jednat. Protože již byla zavolána záchranná služba, snažila se zjistit, co zraněného bolí a udržet ho při vědomí a v klidu do příjezdu záchranářů. Za úspěšným zvládnutím této situace bylo mimo jiné také absolvování záchranářského kurzu Arkádia (Mladý posluchovský záchranář).

Hlasování o těchto navržených hrdinkách je možné na www.nbo.cz a slavnostní vyhlášení proběhne v neděli 4. června v Olomouci ve Smetanových sadech u fontány a altánku v 15:30 v rámci Nadačního dětského dne.

red

Reklama

KULATÝ - ELEKTRO, s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Elektroinstalace

Elektromontážní práce , opravy a údržba zařízení NN a VN pro objekty občanské výstavby, průmyslu a zemědělství , výroba rozvaděčů, projekce , revize , měření osvětlení.