Reklama

Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena, venku je 6.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Moravské divadlo zve na Muzikálový večer

Kultura

9.10.2008

Autor: Bohumír Kolář

Zítra od 19 hodin poprvé zhlédnou diváci na scéně Moravského divadla Olomouc Muzikálový večer, který připravil šéf činohry Roman Groszmann ve spolupráci s početným týmem, v němž působil jako dramaturg Richard Mlynář, dirigent Tomáš Hanák a choreografka Hana Charvátová.

Připraven je příjemný a pohodový večer, v němž zazní proslulé zahraniční hudební hity, především americké, ale i české, a to v podání sólistů opery a operety. Spoluúčinkovat budou členové souboru činohry, sbor, orchestr a balet Moravského divadla.
Koncepce večera a sled jednotlivých skladeb sledují jednak muzikálový vývoj od jeho vzniku po současnost, jednak dokládají i vznik a rozvoj muzikálové tvorby domácí. Diváci uslyší Rapsodii v modrém, skladby Zpívání v dešti, Proč není žena jako já?, Chtěla bych tančit jen, Kapičku štěstí mít, ale i hity z muzikálů Kabaret, Bídníci a Jesus Christ Superstar. Z českých populárních skladeb zazní píseň Bossa nova ze Starců na chmelu, Znám tu louku voňavou z Trháku a Whisky, to je moje gusto! z filmu Limonádový Joe.
Výraznou dominantou Muzikálového večera nesporně bude na jevišti koncertující orchestr Moravského divadla pod taktovkou šéfdirigenta Tomáše Hanáka, početní členové baletu Moravského divadla, sólisté opery a operety a kvalitně zpívající členové souboru činohry. Diváci se mohou těšit na Barbaru Sabellu, Terezii Švarcovou, Petra Martínka, Radka Leszczynského, Petra Šímu, Kateřinu Peškovou, Antonína Valentu, Milana Vlčka nebo hostující Annu Jelínkovou, z činohry na Pavla Juřicu, Vlastu Hartlovou, Ivanu Plíhalovou a dramaturga činohry Miroslava Ondru.

Muzikálový večer bude doplněn, vlastně obohacen filmovou projekcí, kterou speciálně pro Moravské divadlo připravil Tomáš Hrůza. Diváci tak budou moci spatřit filmově-výtvarnou koláž inspirovanou tvorbou Monty Pythonů, jejíž humorné pasáže komentují jednotlivé písně.

A jak vlastně režisér Roman Groszmann vnímá celý komponovaný večer? "Není to jen obyčejný koncert, spíš bych chtěl vytvořit oslavu divadla, do které jsem se pokusil aktivně zapojit skutečně všechny naše soubory. Diváci se dokonce mohou těšit na zpívající orchestr," slibuje režisér.

Bohumír Kolář

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip