Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 11.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kristýna Plíšková a Lucie Hradecká promluvily před ITS CUPem o svých ambicích

Rozhovory

18.7.2017

Autor: Radek Heloňa

Tenisový ITS CUP dnes startuje první kolem svůj devátý ročník. V pondělí proběhlo finále kvalifikace a tisková konference s autogramiádou českých hráček. Přinášíme vám rozhovory s nasazenou jedničkou turnaje a 44. hráčkou světového žebříčku Kristýnou Plíškovou a dvojnásobnou grandslamovou vítězkou v deblu, vítězkou smíšené čtyřhry na French Open, dvojnásobnou olympijskou medailistkou a pětinásobnou vítězkou Fed Cupu Lucií Hradeckou.

Kristýna Plíšková je nasazenou hráčkou č. 1 ITS CUPu v Olomouci. Momentálně je 44. hráčkou WTA. Kristýna Plíšková je nasazenou hráčkou č. 1 ITS CUPu v Olomouci. Momentálně je 44. hráčkou WTA. Foto: Jan Procházka

Kristýno, v Olomouci jste na ITS CUPu hrála už před šesti lety, co si vybavujete z tehdejšího turnaje?
No, moc toho není, protože se nám tady tehdy moc nedařilo. Myslím, že jsem tady byla se sestrou i s tátou, ale byli jsme tu snad jen tři dny, protože jsme tenkrát obě brzy vypadly. Takže moc si už nepamatuju.

Z pozice nasazené jedničky byste nyní asi ráda zůstala déle...
Ano, to se ode mě asi očekává. Věřím, že to splním a zůstanu tady minimálně do víkendu.

Nedávno jste hrála ve Wimbledonu, kde jste vypadla ve 2. kole, jaký je přechod z trávy na antuku?
Není to jednoduché, tělo je navyknuté na jiné pohyby z travnatých kurtů, ale tím, že jsem vypadla ve Wimbledonu docela brzy, tak jsem měla čas si zvyknout a dokonce jsem měla i malý čas na odpočinek.

Nyní jste šla v žebříčku WTA nahoru. Co to s vámi udělalo? Cítíte více sebevědomí, jdete do duelů suverénněji?
Asi ne, kdyby mi bylo třeba sedmnáct nebo osmnáct, tak to možná mohlo mít na psychiku vliv, ale je mi pětadvacet, tak to není nějaký zásah. Snad jsem se nijak nezměnila, navíc současné postavení v žebříčku neberu za konečné, ráda bych se posunula ještě výše. Takže nelétám v oblacích a snažím se pracovat poctivě dál.

Co vaše neustále srovnávání se sestrou, jak moc je to nepříjemné?
Už jsme si na to se sestrou zvykly, jsme dvojčata, s tím nic neuděláme. Už se to zlepšilo, lidi se nás naučili rozeznávat. Ale chyb je pořád hodně, na fotce je sestra a je tam moje jméno a naopak. Ale s tím se nedá nic dělat, tak to prostě je, neřešíme to.




Kristýna Plíšková bude dnes hrát v Olomouci 1. kolo proti americké kvalifikantce Sabrině Santamariové. Na centr kurtu OMEGA CENTRA SPORTU a ZDRAVÍ by měla nastoupit mezi 14:00 a 15:00 podle délky předchozích duelů. Kristýna Plíšková bude dnes hrát v Olomouci 1. kolo proti americké kvalifikantce Sabrině Santamariové. Na centr kurtu OMEGA CENTRA SPORTU a ZDRAVÍ by měla nastoupit mezi 14:00 a 15:00 podle délky předchozích duelů. Foto: Jan Procházka

Proběhla už oslava prvního místa na žebříčku WTA sestry Karolíny?
Ano, proběhla (smích), minulý pátek, nic velkého, sestra měla i svátek, tak jsme to spojili.

Jak se těšíte na domácí turnaj v České republice?
Letos jsem hrála už jeden domácí na Spartě, což je pro mě úplně domácí prostředí a hrála jsme tam velmi dobrý tenis. Ráda bych na to v Olomouci navázala.

Jak velký tým s vámi jezdí na turnaje? Liší se to velikostí turnaje?
Jsem zvyklá jezdit s trenérem, občas vozím přítele a kondičního trenéra, ale ten má nyní hokejisty Liberce, takže je zaneprázdněn. Jezdí se mnou většinou dva nebo tři. Nepotřebuji nějaký obrovský tým.

Připravujete se více v České republice nebo jezdíte i za teplem třeba do USA?
Momentálně mám bydliště ve Švýcarsku, takže trénuji hlavně tam, ale samozřejmě se musím ukázat i doma. Trénuji na Spartě, kde mám super podmínky. Zázemí tady mám, takže se ráda vracím. USA zatím ne, možná přes zimu.

ROZPIS ZÁPASŮ ITS CUP - ÚTERÝ 18.7.

Lucie Hradecká je dvojnásobnou grandslamovou vítězkou v deblu, vítězkou smíšené čtyřhry na French Open, dvojnásobnou olympijskou medailistkou a pětinásobnou vítězkou Fed Cupu. Lucie Hradecká je dvojnásobnou grandslamovou vítězkou v deblu, vítězkou smíšené čtyřhry na French Open, dvojnásobnou olympijskou medailistkou a pětinásobnou vítězkou Fed Cupu. Foto: Jan Procházka

Lucie Hradecká si chce v Olomouci vylepšit postavení v singlovém žebříčku


Lucie, jak ráda hrajete turnaje doma v České republice a proč jste se rozhodla startovat na olomouckém ITS CUPu?
Mám strašně ráda domácí turnaje. Vždy jsem je ráda hrála, a proto jsem ráda, že mi to letos vyšlo, protože kalendář je nabitý a zkombinovat dvouhru se čtyřhrou je složité, ale teď po Paříži a Wimbledonu jsem se rozhodla, že se budu pár týdnu soustředit na singla, abych něco udělala se singlovým žebříčkem. Jak už jsem říkala, hrát doma je pro mě vždy moc příjemné, ráda se předvedu před domácím publikem a využiju domácí atmosféry a podpory. V Olomouci jsem po strašně dlouhé době, naposledy jsem tady hrála někdy ve starších žácích. Je fajn být zase zpátky.

Čtyřhru v Olomouci nehrajete z toho důvodu, že se chcete soustředit na dvouhru?
Ano, chci odehrát co nejvíce zápasů v singlu, chci ušetřit síly. Navíc si chci letos vybojovat ve čtyřhře účast na masters, ale tam se počítají jen zápasy na velkých turnajích, kde musím hrát stále s jednou partnerkou. Takže si nyní ráda od čtyřhry i odpočinu.

Dívala jste se na pavouka ITS CUPu? Co říkate na soupeřku Annu Siskovou v prvním kole?
Pořád hraji s mladšími a mladšími hráčkami, což je příjemné i nepříjemné. Vůbec je neznám, cítím od nich respekt, ale nemají co ztratit, můžou předvést svůj nejlepší výkon, pro mě je to výzva. Těším se, že lidi přijdou na zápas, vím, že je to domácí mladá hráčka, takže i ona bude mít podporu. Takový turnajů u nás mnoho není a my si moc vážíme toho, že takový turnaj můžeme v Olomouci hrát.

Přijede vás na turnaj podpořit rodina?
V týdnu asi ne, sestra má tenisovou školu v Doksech. I když by možná všechny sbalila a přijeli všichni, ale nejde to. Rodiče jsou na Slapech, mají rádi svůj klid, nechtějí se už moc nervovat na kurtech.

Ptala jste se na ITS CUP některé z hráček, které tento turnaj hrály?
Předloni nebo loni jsem už byla přihlášená, ale bohužel jsem se zranila. Ale co jsem se bavila s holkami, tak říkaly, že je zde výborná organizace a obrovské plus, že veškeré zázemí i bydlení je v místě turnaje. Člověk neztrácí energii přesuny na hotel, to je moc pozitivní. Určitě by se tady mohl organizovat i turnaj WTA, díky organizaci a zázemí.

V poslední době jste měla nějaké zdravotní problémy. Už se cítíte zdravá?
Ještě nemám za sebou kontrolní testy, ale na kurtu jsem byla dnes dvě hodiny a bylo to v pořádku. Měsíc zpátky jsem po půlhodině končila zadýchaná a nebylo to dobré. Věřím, že vše mám za sebou a nyní už bude zdraví v pořádku a budu se moc věnovat tenisu zase naplno.

PAVOUK ITS CUP 2017

Radek Heloňasport@olomouc.cz

Reklama

MODRÁ ČISTÍRNA A PRÁDELNA

Katalog firem » Služby » Prádelny a čistírny

- Chemické čištění výrobků z textilu, kůží a kožešin. - Praní prádla - hotely, penziony, restaurace i jednotlivé zakázky od obyvatel. - Mandlování prádla. Praní záclon. - Chemic...