Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 9.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kam za sportem? Na Pohár míru a Sigmu na Slovácku

Sport

22.8.2017 aktualizováno 22.8.2017 19:22

Autor: rhe

Sportovní týden startuje už v úterý, kdy hraje Zora doma přípravu s Veselím a Mora nastoupí na ledě Jihlavy. Kohouti mají další přípravu ve čtvrtek na ledě Pardubic. V pátek startuje na Zoře 59. ročník Poháru míru, který se hraje až do neděle. V sobotu hraje druhý tým HET ligy Sigma Olomouc na hřišti 1. FC Slovácko. Od úterý se také v OMEGA CENTRU SPORTU a ZDRAVÍ hraje Czech Open ve stolním tenise.

Hokejisté HC Olomouc nastoupí tento týden dvakrát venku. V úterý v Jihilavě a ve čtvrtek v Pardubicích. Hokejisté HC Olomouc nastoupí tento týden dvakrát venku. V úterý v Jihilavě a ve čtvrtek v Pardubicích. Foto: www.hc-olomouc.cz

Kohouti hrají dvakrát venku. V Jihlavě a Pardubicích

Hokejisté HC Olomouc mají v týdnu dvě přípravná utkání. V úterý od 18:00 nastoupí na ledě Dukly Jihlava. Dalším soupeřem Olomouce je nováček extraligy z Vysočiny. Hanáci se proti Jihlavě představili v úplně prvním zápase letní přípravy, ale není příliš možné tato utkání srovnávat. "Přece jen to byl náš první zápas – špatný led, nové výstroje, všechno bylo nové,“ vyjmenovává útočník Mory Marek Laš. "Nijak zvlášť jsme se k utkání nevraceli, protože si myslím, že teď ten hokej bude úplně jiný než na začátku srpna,“ přiblížil. 
Kohouti mají za sebou pět přípravných zápasů, ve kterých dokázali zvítězit pouze dvakrát. Jednou právě s již zmíněnou Jihlavou a druhou výhru si připsali po udolání Trenčína po samostatných nájezdech. Nabízí se tedy otázka, jak je Marek Laš zatím spokojený s výkony svého týmu? "Nejsem,“ reagoval rychle a upřímně. "Moc jsme toho nevyhráli, příliš branek jsme také nedali, takže nejsem spokojený,“ řekl na klubovém webu.
Ve čtvrtek pak hrají Kohouti druhé přípravné utkání v týdnu. Od 18:00 se představí na ledě Dynama Pardubice.

Týmy na Poháru míru Týmy na Poháru míru Foto: www.dhkolomouc.cz

Zoru čeká v úterý Veselí nad Moravou a od pátku do neděle Pohár míru

Házenkářky DHK ZORA Olomouc hrají další přípravný duel. Od 17:30 hostí v úterý na domácí palubovce Veselí nad Moravou.
V pátek startuje 59. ročník házenkářského turnaje Pohár míru. V hale DHK ZORA Olomouc se od 17:30 utká domácí tým s celkem MGA Fivers Vídeň a od 19:00 bude hrát Prešov se Šalou. V sobotu pokračuje Pohár míru hlavním hracím dnem. Na Zoře se odehraje pět zápasů. Hanačky hrají od 10:30 se Šalou a od 18:30 s Prešovem. V neděli jsou na programu tři utkání. Hanačky hrají od 12:30 se Žalgirisem Kaunas. Vše o Poháru míru zde.

Jiří Texl oslavuje druhou branku v duelu se Zbrojovkou Brno. Jiří Texl oslavuje druhou branku v duelu se Zbrojovkou Brno. Foto: ČTK/Luděk Peřina

Sigmu čeká další moravské derby. Tentokrát na Slovácku

SK Sigma Olomouc přejela v neděli Zbrojovku Brno 3:0 a stále je na 2. místě tabulky HET ligy. Co říká na skvělý start autor dvou branek Jiří Texl? "Tím, že jsme druzí, se nenecháváme unášet. Jsou to čtyři kola, nějaké řeči o titulu, to vůbec. Snažíme se hrát každé kolo naplno a zatím se to vyplácí. Trenér měl spíše obavu, abychom neměli po třech kolech nula bodů a neskandovalo se k jeho vyhození. Pro nás každopádně fantastický úvod," sdělil Texl.
Nyní nastoupí fotbalisté SK Sigma Olomouc v sobotu v moravském derby 5. kola HET ligy od 19:00 v Uherském Hradišti proti 1. FC Slovácko.

Holice hostí v sobotu v MSFL Petřkovice

Čtvrtým kolem pokračuje fotbalová MSFL. Fotbalisté HFK Olomouc nastoupí od 16:30 na domácím hřišti proti Petřkovicím.

Na turnaji stolních tenistů v Olomouci bude hrát i Němec Boll


Pětadvacet českých stolních tenistů dostane šanci zahrát si turnaj série World Tour v Olomouci. Czech Open na Hané bude od 22. do 27. srpna pro hráče prověrkou před evropským šampionátem družstev. Jedničkami ve dvouhrách budou šestý hráč světa a bývalá světová jednička Timo Boll z Německa a úřadující mistryně světa v mixu a světová sedmička Japonka Kasumi Išikawová.

Reklama

COZY Bar

Katalog firem » Restaurace, stravování » Bary a kavárny

To pravé potěšení přímo v centru Olomouce! Jedinečný bar, který se nachází na ulici Uhelná 19 v centru Olomouce Vám nabízí nezapomenutelný zážitek. Těšit se můžete na topless vystoupe...