Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 1.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kam za sportem? Na světový den orientačního běhu, Skokany či na Sigmu do Opavy

Sport

24.5.2017

Autor: rhe

Sportovní týden odstartuje středečním světovým dnem orientačního běhu ve Smetanových sadech. V sobotu hrají doma fotbalisté HFK Olomouc a Zora v Ostravě o interligový bronz. Sigma nastoupí v neděli k poslednímu utkání FNL v Opavě a Skokani Olomouc hostí nováčka z Třebíče.

Světový den v orientačním běhu proběhne dnes v 17 zemích světa. Pro zájemce všech věkových a výkonnostních kategorií jsou připraveny ve Smetanových sadech v Olomouci okruhy různé náročnosti, včetně okruhu pro in-line OB. Startovat bude možno od 15:00 do 17:30 před restaurací Fontána, kde budou k dispozici mapy okruhů.
Zároveň bude celý den ve Smetanových sadech probíhat 3. ročník projektu Smejkalovky pomáhají. Tento projekt je zaměřen na pomoc konkrétní osobě nebo osobám s těžkým zrakovým postižením. Patronem projektu je zpěvák Jaro Smejkal, jehož brýle Smejkalovky, jsou symbolem akce.
Děti budou závodit v běhu a na koloběžkách, dospělí pak v hlavní závodě na 10 km (start je v 18:00) a lidovém závodě na 3,2 km (start je v 19:20). Součástí programu je také dětský den se skákacími hrady, show pro děti, balónky, malováním na obličej a spoustou dalšího. Šatny, občerstvení pro závodníky a zázemí v případě deště v Restauraci Fontána.

Skokani Olomouc se o víkendu třikrát utkají s Třebíč Nuclears. V neděli je vyzvou na domácím hřišti na Lazcích. Skokani Olomouc se o víkendu třikrát utkají s Třebíč Nuclears. V neděli je vyzvou na domácím hřišti na Lazcích. Foto: Radek Heloňa

Holice hostí doma Zlín B

MSFL pokračuje v sobotu 27. kolem. SK Sigma Olomouc B hraje od 17 hodin v Blansku a HFK Olomouc hostí ve stejný čas na domácím hřišti v Holici béčko Zlína.

Skokani hrají třikrát s Třebíčí, jednou doma

Skokani Olomouc hrají v pátek dva duely extraligy na hřišti nováčka Třebíč Nuclears. Zápasy začínají ve 13 a v 16 hodin. V neděli pak Skokani hostí stejného soupeře od 13:00 na svém hřišti na Lazcích.
Třebíč Nuclears je nováčkem v extralize. Tento tým dlouho hrál 1. ligu a historický postup je pro klub velkým úspěchem. Nejlepším pálkařem je Radim Novotný, který odpálil 17 H. V poli má nejvíce outů catcher Taylor McKnight (119PO). Třebíč je na posledním místě s 3 W a 16 L. Tento tým nelze podceňovat, protože v neděli 21.5. porazili Kotlářku Praha v Českém poháru.

Zora potřebuje na Porubě vyhrát aspoň jednou

Házenkářky DHK ZORA Olomouc hrají v sobotu v Ostravě Porubě druhý duel série o bronz. První zápas vyhrála Zora 26:21, k zisku medailí potřebuje ještě jednu výhru. Zápas startuje v 17:00. Pokud by vyhrála Ostrava a srovnala stav na 1:1, odehraje se nedělní, rozhodující duel opět v Porubě. Rozhovor s brankářkou Zory Lucií Raškovou

David Houska bude kvůli trestu za ŽK v Opavě chybět. Hanáci se ale budou snažit opět bodovat. David Houska bude kvůli trestu za ŽK v Opavě chybět. Hanáci se ale budou snažit opět bodovat. Foto: ČTK/Luděk Peřina

Sigma jede rozluštit postupovou tajenku do Opavy

Fotbalisté SK Sigma Olomouc hrají v neděli poslední zápas sezóny 2016/2017 ve FNL. V 15:00 hodin hrají ve 30. kole FNL na půdě SFC Opava, která stále bojuje o postup na dálku s Baníkem Ostrava. Baník má bod náskok, musí tedy pro svoji jistotu porazit Znojmo. Pak ho nebude zajímat výsledek zápas mezi Opavou a Sigmou. Když Ostrava zaváhá, může dát SFC šanci. Při rovnosti bodů jde nahoru Baník.
Trenér Sigmy Olomouc Václav Jílek deklaruje jasný přístup jeho týmu k duelu. "Bude složitější hráče namotivovat než na duel s Baníkem, navíc nám vypadli kvůli kartám Houska s Vepřkem. Ale už před zápasem s Baníkem jsem slyšel spoustu spekulací, že Baník v Olomouci vyhraje, že jim to pustíme. Prostor pro spekulace tady není, kluci hrají o svoje jméno, o peníze, my pojedeme podat do Opavy dobrý výkon a porvat se o body," řekl Václav Jílek.

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941