Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 7.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Je to tady! Devátý ročník COLORES FLAMENCOS startuje již ve čtvrtek

Tipy a názory

24.7.2017

Autor: mrk

Roztančená olomoucká náměstí, flamencové workshopy, koncerty, gastronomické večery a famózní galavečer, na kterém vystoupí hvězdy flamencového baletu Nuevo Ballet Español z Madridu. To všechno je multižánrový FESTIVAL COLORES FLAMENCOS 2017, který se uskuteční v Olomouci již 27. – 30. července.

COLORES FLAMENCOS 2016 COLORES FLAMENCOS 2016 Foto: Archiv pořadatele

Již tento čtvrtek odstartuje devátý ročník mezinárodního multižánrového festivalu flamenca a španělské kultury Colores Flamencos. Za osm let konání festivalu ho navštívilo téměř 30 tisíc návštěvníků. Milníkem byl velmi úspěšný koncert světové hudební hvězdy, fenomenálního kytaristy Paco de Lucíi v roce 2013, po němž se zájem o festival ještě zvýšil. Také letos se předpokládá zájem návštěvníků nejen z celé České republiky, ale také z okolních zemí, jako je Slovensko, Polsko a v poslední době také Holandsko. Festival získal právě za ročník 2013 významné ocenění. Jedná se o Cenu města Olomouce za počin roku v oblasti kultury. 

Vrcholem festivalu je vždy Galavečer a ani letos tomu nebude jinak. Tradiční a všemi očekávaný Galavečer flamenca se uskuteční 29. července v pavilonu A na Výstavišti Flora. Diváci se mohou těšit na nezapomenutelný zážitek v podobě vášnivého a strhujícího představení Cambio de Tercio madridského souboru Nuevo Ballet Español. Již sám název, jenž má původ v argotu španělských toreadorů, evokuje neustálou změnu a gradující proud energie, která diváka uchvátí a provází celým představením. Čtyři tanečnice a dva tanečníci spolu se šesti skvělými hudebníky provází publikum dechberoucím představením, jež hýří barvami a rytmem. Představení je rozděleno na deset scénických obrazů, v nichž se mísí jak v pohádkové alchymistické dílně nejrůznější flamencové styly, Cantinas, Fandangos, Rumbas, Bamberas, Bulerias, Tanguillos a Sevillanas, s klasickým španělským tancem. Vše umocněné bezchybnou choreografií, vášnivou hudbou i osobitým světelným designem. 

Festival však mimo strhujícího Galavačeru láká na bohatý a exotický program. Zajímavé budou například dva koncerty, které se uskuteční v Divadle hudby. Na prvním z nich, nabídne festivalovému publiku 28. července herec Tomáš Hanák a kytarista Petr Vít hudebně poetickou koláž, kde představí díla latinskoamerických spisovatelů, básníků a hudebníků, Perlas latinas. . V neděli 30. července vystoupí v témže prostoru barcelonská hudební skupina Miramundo. Soubor je složen z hudebníků několika národností a díky tomu je jejich tvorba mixem španělské, mexické, italské a brazilské kultury. Festival není ovšem jen o hudbě a tanci, ale jsou to čtyři dny plné programu, který zahrnuje filmovou přehlídku v kině Metropol, volně přístupnou flamencovou Food fiestu na Horním náměstí s bohatým programem, španělské party v barech na Mlýnské ulici, dny španělské kuchyně v hotelu NH Collection Olomouc, workshopy a další kulturní doprovodný program. 

Vstupenky je možné zakoupit v síti Ticketportal nebo v Informačním centru na Horním náměstí v Olomouci. Vše o festivalu naleznete na stránkách www.flamencool.cz.

mrk

Reklama

CYKLO KAŇKOVSKÝ

Katalog firem » Obchod » Sportovní obchody » Cykloprodejny, elektrokola, prodej koloběžek

Do nové etapy vstupuje cyklistická stáj Merida Mapei Kaňkovský. Nejlepší mládežnický oddíl v České republice v minulé sezoně na silnici získal v rámci republikových šampionátů patnáct...