Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Herci a studenti opět spolu. Divadelní projekt zkoumá "současnou totalitu"

Kultura

23.4.2013

Autor: Ondřej Mergl

Lákavé téma vlivu společenského systému či mocenských struktur na jedince a úlohu odposlechů, televize či tisku v tomto procesu zpracovává inscenace Víra našich otců? Ta je společným projektem studentů a profesionálních herců a za předlohu má povídku amerického autora bestsellerů Philipa K. Dicka. Premiéra se uskuteční v úterý 30. dubna od 19:30 v divadelním sále Konviktu.

Byla dominující ideologie před Sametovou revolucí opravdu jen "vírou našich otců", nebo se podobné principy skrývají pod lehce přebarvenými maskami i v dnešní společnosti? Také na tuto otázku se snaží najít odpověď nová inscenace. Zpracování povídky Faith of Our Fathers amerického spisovatele Philipa Kindreda Dicka, z jehož pera pochází předlohy filmů jako Blade Runner, Total Recall či Minority Report, se ujali studenti divadelní a filmové vědy Univerzity Palackého ve spolupráci s herci činohry Moravského divadla a členy olomoucké divadelně-improvizační skupiny OL.Í.H.NĚ.
"Tímto složením chceme mimo jiné poukázat na možnosti vzájemného okysličení olomouckého divadelního podhoubí," vyjádřil se ke spojení studentů jinak teoretické katedry s profesionálními herci a divadelními improvizátory režisér představení Petr Dvořák.
Pro Dickovu tvorbu je typické zaměření na psychologii a jednání ústřední postavy, jež je okolní společností manipulována a znejišťována do takové míry, že si pak již není jista, zda jsou prožívané situace realitou, či nikoliv. Oproti předloze jsou vypuštěny sci-fi prvky, zachován ovšem zůstává antiutopický charakter námětu.
Rezervovat si místa na premiéře mohou zájemci na adrese dvopet1@gmail.com.

Ondřej Mergl

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941