Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 1.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Divadelní Flora startuje už v pátek. Leitmotivem je Tekutá Evropa

Kultura

9.5.2017

Autor: red

Ve dnech 12. - 21. května se uskuteční 21. ročník mezinárodní přehlídky Divadelní Flora. Do Olomouce se sjedou divadelníci z dvaceti zemí světa, festival nabídne v průběhu deseti dnů na čtrnácti festivalových scénách na sedm desítek akcí. Rekordních 38 produkcí třiadvaceti titulů v hlavním programu (zahrnující 19 zahraničních představení) doplní řada doprovodných aktivit – vedle divadla i koncerty, besedy či workshopy.

Leitmotivem letošního ročníku je TEKUTÁ EVROPA. V Olomouci se poprvé představí například Maxim Gorki Theater Berlín nebo mnichovský Residenztheater. Flora nabídne také pětidenní profil přední české divadelní scény, pražského Studia Hrdinů (k vrcholům festivalu bude patřit uvedení koprodukčního titulu Studia Hrdinů, Theater Bremen a renomovaného festivalu Wiener Festwochen Kauza Schwejk), představí tvorbu progresivního brněnského HaDivadla a dvakrát uvede tuzemskou Inscenaci roku 2016 – drama Olga (Horrory z Hrádečku) Divadla LETÍ. Pozornost poutají také programové sekce Visegrad Performing Arts a Pestré Nizozemsko, jejichž náplň zajistí šestice v Nizozemí působících respektovaných choreografů – Brazilců Fernanda Belfiora a Guilherma Miotta, Polky Oly Maciejewské, Japonky Jiji Sohn, Chilana Rodriga Sobarza a Izraelky Keren Levi.

Vstupenky zakoupíte na pokladně Moravského divadla, přičemž rezervace jsou možné také online. Samozřejmostí jsou studentské slevy, část akcí je zdarma. Chcete se podívat na kompletní program festivalu včetně tipů na top inscenace a získat další informace? Stáhněte si festivalového průvodce.

red

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip