Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 3.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Devátý ročník festivalu Colores Flamencos startuje 27. července. Představí hvězdný soubor z Madridu

Kultura

20.6.2017

Autor: red

Roztančená olomoucká náměstí, flamencové workshopy, koncerty, gastronomické večery a famózní galavečer, na kterém vystoupí hvězdy flamencového baletu Nuevo Ballet Español z Madridu. To všechno je multižánrový FESTIVAL COLORES FLAMENCOS 2017, který se uskuteční v Olomouci ve dnech 27. – 30. července.

Foto: Archiv pořadatele

V polovině letních prázdnin se uskuteční již devátý ročník mezinárodního multižánrového festivalu flamenca a španělské kultury Colores Flamencos. Za osm let konání festivalu ho navštívilo téměř 30 tisíc návštěvníků. Milníkem byl velmi úspěšný koncert světové hudební hvězdy, fenomenálního kytaristy Paco de Lucíi v roce 2013, po němž se zájem o festival ještě zvýšil. Také letos se předpokládá zájem návštěvníků nejen z celé České republiky, ale také z okolních zemí, jako je Slovensko, Polsko a v poslední době také Holandsko. Festival získal právě za ročník 2013 významné ocenění. Jedná se o Cenu města Olomouce za počin roku v oblasti kultury.

Vrcholem festivalu je vždy Galavečer. Letos tomu nebude jinak. Tradiční a všemi očekávaný Galavečer flamenca se uskuteční 29. července v pavilonu A na Výstavišti Flora. Diváci se mohou těšit na nezapomenutelný zážitek v podobě vášnivého a strhujícího představení madridského souboru Nuevo Ballet Español. Na jednom pódiu vystoupí dva sólisté, tanečníci a významní španělští choreografové, kteří si říkají Rojas & Rodriguez, a společně s nimi čtyři tanečnice. Celým večerem je bude provázet flamencová hudební skupina. Tento soubor patří mezi nejuznávanější taneční soubory v Evropě a jejich představení mají neopakovatelnou atmosféru.

Neméně zajímavé budou také dva koncerty, které se uskuteční v Divadle hudby. Na prvním z nich, nabídne festivalovému publiku 28. července herec Tomáš Hanák a kytarista Petr Vít hudebně poetickou koláž, kde představí díla latinskoamerických spisovatelů, básníků a hudebníků. V neděli 30. července vystoupí v témže prostoru barcelonská hudební skupina Miramundo. Soubor je složen z hudebníků několika národností a díky tomu je jejich tvorba mixem španělské, mexické, italské a brazilské kultury. Festival není ovšem jen o hudbě a tanci, ale jsou to čtyři dny plné programu, který zahrnuje filmovou přehlídku v kině Metropol, volně přístupnou flamencovou Food fiestu na Horním náměstí s bohatým programem, španělské party v barech na Mlýnské ulici, dny španělské kuchyně v hotelu NH Collection Olomouc, workshopy a další kulturní doprovodný program.

Vstupenky je možné zakoupit v síti Ticketportal nebo v Informačním centru na Horním náměstí v Olomouci. Vše o festivalu naleznete na stránkách www.flamencool.cz.

red

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip