Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 16.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Czech Cycling Tour již klepe na dveře

Sport

24.7.2017

Autor: rhe

Již za čtrnáct dní odstartuje devátý ročník etapového závodu Czech Cycling Tour, podniku zařazeného do první kategorie kalendáře Mezinárodní cyklistické unie (UCI). I v letošním roce se bude od 10. do 13. srpna nejen v Olomouci a okolí opět na co dívat. Na startu budou účastníci Tour de France a k tomu celkem čtyři stáje, jejichž jezdci jeli Giro d´Italia.

Loňský ročník vyhrál Ital Diego Ulissi z Lamre, dnes UAE. Na etapu ve Šternberku si letos opět brousí zuby Leopold König. Loňský ročník vyhrál Ital Diego Ulissi z Lamre, dnes UAE. Na etapu ve Šternberku si letos opět brousí zuby Leopold König. Foto: Jan Brychta/SvetCyklistiky.cz

Na startu se objeví osmnáct špičkových týmů. A trať nabídne skvělou podívanou. Časovka týmů v Uničově se stoupáním přes dvanáct procent za Medlovem a krásnou novou silnicí z Králové do Medlova a následně do Uničova na ulici Dukelské slibují skvělé rychlostní průměry.
Druhý den bude následovat nová a velice zajímavá etapa z Olomouce do Frýdku Místku, kde peloton nejdříve na Zámeckém náměstí absolvuje rychlostní prémii a po třiceti kilometrech je na stejném místě cíl druhé etapy.
Třetí a čtvrtá etapa zůstávají stejné jako v loňském roce. Na peloton tedy čekají velké výzvy - moravské vrcholy. V cestě za úspěchem stojí Ramzovské sedlo, Vidly, Hvězda, třikrát Ecce Homo Šternberk a devětkrát stoupání ve Vésce.
A pořadatelé uzavřeli dohodu: pokud Leopold König vyhraje po třetí etapu do Šternberka, tak se navždy bude jmenovat Königova. I v letošním roce bude mít veřejnost možnost vidět vybavení týmů a závodníky z bezprostřední blízkosti jak na startu, tak v cíli závodu, žádná omezení se nechystají.
Detaily tras etap a časový plán.

Tradičně se na CCT představí polský celek CCC Sprandi Polkowice s 12. mužem Giro d´Italia Janem Hirtem a 3. mužem Závodu míru Michalem Schleglem. Tradičně se na CCT představí polský celek CCC Sprandi Polkowice s 12. mužem Giro d´Italia Janem Hirtem a 3. mužem Závodu míru Michalem Schleglem. Foto: Jan Brychta/SvetCyklistiky.cz

Z našich jezdců budou na startu, za Boru Hansgrohe jezdící, Jan Bárta a především Leopold König. Samozřejmě nebude scházet náš nejlepší tým Elkov Author, který v letošním roce prožívá skvělou sezonu, a všichni doufají, že se Alois Kaňkovský dočká svého prvního vítězství na CCT. Druhý český tým CK Fany Příbram pojede sbírat především zkušenosti.

Královská etapa opět končí ve Šternberku. Královská etapa opět končí ve Šternberku. Foto: Jan Brychta/SvetCyklistiky.cz

V čele zahraničních týmů je stáj WorldTour Bora Hansgrohe, ProContinentalní stáje CCC Sprandi Polkowice s vynikajícím Janem Hirtem a třetím mužem letošního Závodu míru Michalem Schleglem. Ve startovní listině je italská stáj Wilier Triestina Selle Italia s Filippem Pozzatem, další účastník letošního Gira tým Bardiani CSF, ukrajinský celek Kolss, holandský SEG Academy a  tým Dukla Banská Bystrica.
Přijďte fandit našim borcům, které je prakticky možné vidět na českých silnicích jen na Czech Cycling Tour.

Podium CCT 2016. Zleva Sebastian Langeveld, Diego Ulissi a Davide Rebellin. Podium CCT 2016. Zleva Sebastian Langeveld, Diego Ulissi a Davide Rebellin. Foto: Jan Brychta/SvetCyklistiky.cz

Program závodu Czech Cycling Tour

1. etapa 10. srpna: časovka týmů v Uničově (start 17:00, ulice Dukelská)

2. etapa 11. srpna : Olomouc - Frýdek Místek (start 12:30 před Krajským úřadem Olomouckého kraje)

3. etapa 12. srpna: Mohelnice - Šternberk (start 11:30, náměstí Svobody)

4. etapa 13. srpna: Olomouc - Dolany (start 11:00, Horní náměstí)

Vítězové CCT

2009 nultý ročník Martin Hebík (PSK Whirlpool)
2010 UCI 2.2 Leopold König (PSK Whirlpool)
2011 UCI 2.2 Stanislav Kozubek (PSK Whirlpool)
2012 UCI 2.2 František Paďour (Whirlpool Author)
2013 UCI 2.2 Leopold König (Český národní výběr / Team Netapp-Endura) 
2014 UCI 2.2 Martin Mortensen (Cult Energy Vital Water / DEN)
2015 UCI 2.1 Petr Vakoč (Etixx - Quick-Step)
2016 UCI 2.1 Diego Ulissi (Lampre Merida)

Reklama

COZY Bar

Katalog firem » Restaurace, stravování » Bary a kavárny

To pravé potěšení přímo v centru Olomouce! Jedinečný bar, který se nachází na ulici Uhelná 19 v centru Olomouce Vám nabízí nezapomenutelný zážitek. Těšit se můžete na topless vystoupe...