Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 2.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Chcete projít během Flory parkem? Připravte si 150 korun, u východu vám peníze vrátí

Zprávy z regionu

16.8.2017

Autor: jap

Už zítra začne ve Smetanových sadech letní etapa Flory. Celý park proto bude tradičně oplocen. Komplikuje to život lidem, kteří potřebují přes park jen projít. Výstaviště proto zavedlo novinku. Do parku vás pustí za 150 korun a když z něj budete vycházet, peníze vám opět vrátí. Pokud to tedy stihnete do patnácti minut.

Na průchod parkem si připravte zálohu 150 korun. Musíte to stihnout do patnácti minut. Na průchod parkem si připravte zálohu 150 korun. Musíte to stihnout do patnácti minut. Foto: Jan Procházka

Uzavření olomouckých Smetanových sadů v době tří etap květinové výstavy Flora je nutnou daní za to, že areál výstaviště je umístěn právě v tomto historickém městském parku,” vysvětluje mluvčí výstaviště Adam Fritscher. Pro všechny, kdo během květinových přehlídek potřebují skrze sady projít, aniž by právě chtěli výstavu navštívit, má organizátor připraven systém průchodek fungující na principu vratné kauce, na níž zájemce obdrží časově omezené povolení parkem projít. “Na pokladně u východu jsou mu pak peníze proti platné průchodce beze zbytku vráceny,” ubezpečil Fritscher.

Celý areál výstavy bude uzavřen už od šesté hodiny ranní. “Průchodky budou k dispozici na všech pokladnách, a to na vstupu i východu z parku. Tento režim bude po všechny dny od čtvrtka do neděle během výstavy platit vždy do půl deváté, kdy se na pokladnách začnou prodávat vstupenky. Od této chvíle do šesti odpoledne budou průchodky k dispozici už jen na dvou pokladnách: při vstupu z Vídeňské ulice nedaleko přírodovědecké fakulty a také v ulici U Botanické zahrady směrem na jižní městská sídliště. Tento systém už lidé znají z předchozích let i letošní jarní etapy květinové výstavy,“ uvedla obchodní náměstkyně Výstaviště Flora Olomouc Eva Fuglíčková s tím, že nový režim by měl být přehlednější a umožní zájemcům pohodlný pohyb po celém parku prakticky až do zahájení výstavnického programu v devět hodin. Během ranního průchodkového provozu zůstanou uzavřeny pouze dvě pokladny - jedna před pavilonem A z Wolkerovy ulice a druhá při vstupu do Rudolfovy aleje v Polské ulici. „V obou případech jsou však na místě pokladny dvě, takže to pro veřejnost neznamená žádné omezení,“ ubezpečila Fuglíčková.

Uzavření Smetanových sadů se dotkne i cyklotras, které v nich vedou. Objízdné trasy nebudou během výstavy stanoveny, cyklisté mohou využívat běžné komunikace v Polské, Wolkerově a Vídeňské ulici dle platných dopravních předpisů.

Letní etapa květinové výstavy Flora Olomouc nabídne návštěvníkům na stejnojmenném výstavišti od 17. do 20. srpna vedle dvou témat hlavní expozice v pavilonu A také přehlídku Vyznání růžím, výstavu čínské terakotové armády či večerní prohlídku s pásmem veršů v podání Hany Maciuchové a Alfréda Strejčka. Doprovodný program naservíruje hvězdy talentové soutěže i osvědčené tváře v podobě Karla Kahovce či Daniely Šinkorové. Vstupenky si můžete koupit i v předprodeji a vyhnout se tak frontám. Stojí 120 korun.

jap

Reklama

SportDrive.cz

Katalog firem » Služby

Naše společnost sportdrive.cz Vám umožní svézt se v nejrychlejších a nejexotičtějších supersportech světa: Ferrari F430, Lamborghini Gallardo a Nissan GT-R. Splňte si svůj klukovský sen a p...